Wykonanie
Propozycja mocno owocowa na śniadanie. Taka truskawkowa owsianka! Skoro taki wysyp
owoców to
czemu z tego nie skorzystać? Bardzo prosta w wykonaniu, słodka, i pożywna. Zapraszam po więcej!
Składniki:mus z
truskawek ok.1,5 szklanki (300 ml)
serek wiejski - 2 łyżki
orzechy włoskie - 15 g (1/2 garści)
płatki owsiane - 3 łyżkiPrzepis: to nic innego jak wykorzystanie koktajlu czy musu
truskawkowego (zblendowane
truskawki).
Płatki,
orzechy i
serek ułożyć na wierzchu musu. I gotowe!
Wskazówka do musu
truskawkowego:aby uzyskać 1 szklankę (standardowa to 200 ml) musu
truskawkowego należy zblendować ok. 350 g
truskawek.Wartość odżywcza 1 porcji:Energia: 345 kcalWęglowodany: 50 , 0 g
Białko: 13,3 gTłuszcze: 14 , 3 gBłonnik: 9 , 3 gTaka owocowa zamiana na owsiankę na wodzie czy
mleku przypadnie Wam do gustu. Jest kolorowa i słodka, cieszy oczy i podniebienie. W czasie ciepłych poranków to taki rodzaj odżywczego a także orzeźwiającego śniadania. Wszystko za sprawą
truskawek.