ßßß
Skład:-1/2 kg młodych małych ziemniaczków,-5 małych cebulek,-100g kiełbasy np. podwawelskiej,-papryka,pieprz, sól, tymianek-jajko,-olej,-natka pietruszkiPrzygotowanie:Umyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aż będą lekko twardawe.Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.Dodajemy pokrojoną w duże kawałki cebulkę.Przyprawiamy papryką, solą, pieprzem.Dodajemy ostudzone ziemniaki pokrojone na ćwiartki.Smażymy do miękkości i dodajemy tymianek.Nakładamy do miseczek żaroodpornych i na każdą porcję rozbijamy jajko.Doprawiamy solą i pieprzem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do czasu ścięcia się białka.Danie posypujemy natką pietruszki.Smacznego