Wykonanie
Proste,
banalne i bardzo smaczne. U mnie w domu bardzo lubimy
szpinak. A że wczoraj mąż powiedział że on to lubi to moje
dziwne jedzenie i ma ochotę na
szpinak no to dzisiaj mamy.Co potrzebujemy:-
Szpinak-
Filety z kurczaka-
Mozarella-
Czosnek-
Sól (odrobinka do
szpinaku, żeby nie był trawiasty reszty ja nie
solę, jak ktoś lubi to może jeszcze filety delikatnie posolić)-
Oliwa (ja dałam dosłownie łyżkę
oliwy)-
PomidorSzpinak (może być mrożony)Umieszczamy w garnku z niewielką ilością
wody, odrobiną
soli, i
czosnkiem do smaku. Gotujemy do miękkości i umieszczamy na sitku, żeby odsączyć nadmiar
wody. Pozostawiamy do przestygnięcia.
Filety z kurczakaDzielimy na mniejsze i delikatnie rozbijamy. Kładziemy na rozgrzaną patelnię z odrobiną
oliwy, pieczemy dosłownie minutkę, przekładamy na druga stronę zmniejszamy gaz pod patelnią na
kurczaku układamy warstwę
szpinaku i warstwę
mozarelli. Ja na patelnię dorzucam ćwiartki
pomidora. Całość nakrywamy pokrywką i dusimy do momentu rozpuszczenia się
sera.Ja podaję razem z
ryżem i warzywami z patelni.Danie w sam raz dla dbających o linię