Wykonanie
Kolejna propozycja pysznego śniadania na zimowe poranki. Przepis pochodzi ze świetnego bloga jakiego jakiś czas temu odkryłam- Kaszomania .Lekko go zmodyfikowałam.Składniki:szklanka
kaszy jaglanejszklanka
wody2
pomarańcze1
banancynamon2 łyżki
mioduszczypta
soliWykonanie:Najpierw zabieram się za przygotowanie
kaszy jaglanej. Aby nie była gorzka musimy ją dobrze przepłukać na przemian pod gorącą i zimną
wodą kilka
razy. Polecam również przelać ją wrzątkiem. Następnie
kaszę przekładam do garnka, zalewam taką samą ilością
wody ile gotuję
kaszy. Dodaję szczyptę
soli i najpierw doprowadzam do wrzenia, później gotuję na małym ogniu.
Kasza gotuje się około 10-15 minut i co ciekawe
kaszy nie mieszamy .Gotową
kaszę przekładam do blendera. Miksuję na mus razem z
pomarańczami bananem i
miodem. Na końcu posypuję
cynamonem.Smacznego :)