ßßß Cookit - przepis na Jabłko po francusku.

Jabłko po francusku.

nazwa

Wykonanie

Jabłko w cieście francuskim nadziane masłem pistacjowym, dżemem malinowym, suszonym ananasem i mango podane z kremowym serkiem, poziomkami i truskawkami
/przepis własny/
1 duże, wydrążone jabłko
łyżka masła pistacjowego
łyżka dżemu truskawkowego bez cukru (Damhert)
kilka kosteczek suszonego ananasa i mango (Damhert)
gotowe ciasto francuskie
Z ciasta francuskiego wyciąć dwa koła za pomocą szklanki.
Wydrążone jabłko nadziać masłem pistacjowym, dżemem truskawkowym i suszonymi owocami.
Przykryć drugim płatem ciasta i dokładnie, ale delikatnie oblepić ciastem owoc.
Piec około 20 minut w 180 stopniach z włączonym termoobiegiem.
Gdy się przyrumieni, wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
ENGLISH VERSION:
FRENCH APPLE
1 large, hollowed out apple
1 tablespoon of pistachio butter
1 tablespoon of strawberry jam without sugar (Damhert)
a few cubes of raw dried pineapple and mango (Damhert)
ready-made puff pastry
From the pastry cut out two circles using a glass.
Stuff the hollow apple with pistachio butter, strawberry jam and dried fruits.
Cover with second piece of dough and thoroughly, but gently wrap the fruit cake.
Bake for about 20 minutes at 180 degrees with enabled hot air.
When browned, decorate and serve.
Bon Appetit!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/10/jabko-po-francusku.html