Wykonanie
Jabłko w cieście francuskim nadziane
masłem pistacjowym,
dżemem malinowym, suszonym
ananasem i
mango podane z kremowym
serkiem,
poziomkami i
truskawkami/przepis własny/1 duże, wydrążone
jabłkołyżka
masła pistacjowegołyżka
dżemu truskawkowego bez
cukru (Damhert)kilka kosteczek suszonego
ananasa i
mango (Damhert)gotowe
ciasto francuskieZ
ciasta francuskiego wyciąć dwa koła za pomocą szklanki.Wydrążone
jabłko nadziać
masłem pistacjowym,
dżemem truskawkowym i
suszonymi owocami.Przykryć drugim płatem ciasta i dokładnie, ale delikatnie oblepić
ciastem owoc.Piec około 20 minut w 180 stopniach z włączonym termoobiegiem.Gdy się przyrumieni, wyjąć, udekorować i podawać.Smacznego!ENGLISH VERSION:FRENCH APPLE1 large, hollowed out apple1 tablespoon of pistachio butter1 tablespoon of strawberry jam without sugar (Damhert)a few cubes of raw dried pineapple and
mango (Damhert)ready-made puff pastryFrom the pastry cut out two circles using a glass.Stuff the hollow apple with pistachio butter, strawberry jam and dried fruits.Cover with second piece of dough and thoroughly, but gently wrap the fruit
cake.Bake for about 20 minutes at 180 degrees with enabled hot air.When browned, decorate and
serve.Bon Appetit!