Wykonanie
Mała przerwa od upałów. Nareszcie, bo już powoli miałam ich dość. Jako, że zrobiło się trochę chłodniej, można wrócić do gotowania :) Gdy temperatura przekraczała 30 stopni, miałam ochotę jedynie na
owoce i warzywa, o żadnych skomplikowanych daniach nie było
mowy. Czas nadrobić zaległości. Na obiad dziś jedno z moich ulubionych dań -
makaron z świeżymi, sezonowymi warzywami. Szybko, prosto i bardzo smacznie :)porcja dla dwóch osób
200g
makaronu200g
cukiniiduży
pomidorgarść
pomidorków koktajlowych
cebula50g
fety2 łyżki
koncentratu pomidorowegooliwazioła prowansalskiesól,
pieprzCukinię i
cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podsmaż na niewielkiej ilości
oliwy. W tym czasie ugotuj
makaron al dente. Gdy
cukinia będzie już miękka, dodaj dużego
pomidora obranego ze skóry i pokrojonego na kawałki. Duś jeszcze ok. 5 minut. Następnie dodaj ugotowany
makaron, przypraw
ziołami prowansalskimi,
solą i
pieprzem. Gotowe danie przełóż na talerze, posyp pokruszoną
fetą i
pomidorkami koktajlowymi.Smacznego :)