Wykonanie
Głodny i zmęczony siatkarz wyzwala we mnie wenę, która przepada wraz z końcem pierwszego roboczego dnia tygodnia. Kategorycznie odmawia kanapek, bo zapycha się nimi cały dzień, a ja niestety nie mam już czasu na codzienne zakupy. Pędzę co sił i na ile pozwolą "konie"do młodszego synka, dlatego rzeźbię z tego co kupię w weekend. I choć daleko zdjęciu do artystycznych dokonań Michała Anioła, to zapewniam, że zapach odciągnąłby go od Piety czy samego Dawida ;)Składniki na 6 placuszków:1 opakowanie
serka wiejskiego2 czubate łyżki
mąki żytniej, białej1 małe
jajkopół łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżka posiekanej
dymki2
suszone pomidory1 łyżka
oliwy z
pomidorówWszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Smażyć złote placki na rozgrzanej
oliwie. Podałam z
jajkiem sadzonym,
sałatą i prażonym
boczkiem. Miało być
białkowo i energetycznie.