Wykonanie
Otwieram dziś lodówkę, a tam 3 opakowania
serka wiejskiego, koniec ważności jednego zbliżał się wielkimi krokami to trzeba było go jakoś spożytkować. Z wiejskiego były już u mnie placki więc dziś zrobiłam jednego dużego omleta.
PRZEPIS150g
serka wiejskiegojajkołyżeczka
cukrułyżeczka
proszku do pieczenia40g
mąki pełnoziarnistejWszystkiego składniki dokłądnie wymieszać, przelać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć omleta z obu stron po kilka minut pod przykryciem. Podawać z ulubionymi dodatkami.Dziś jak to zawsze pracowity dzień przede mną.
Między sprzątaniem, a pieczeniem ciast, trzeba jeszcze pomalować
jajka, przygotować święconkę i co nieco przygotować już na jutrzejsze śniadanie. A więc składam Wam jeszcze życzenia i zabieram się do pracy. :)Wesołych, spokojnych i radosnych Świąt. Dużo ciepła rodzinnego, uśmiechu na twarzy, smacznego
jajka i jeszcze pyszniejszych wypieków! :)