Chrupiąca bułka z jajkiem sadzonym, bekonem, rukolą i musztardowo-miodowym sosemPołączenie smaków wydaje się proste, przygotowanie kanapki banalne. A efekt? Rewelacyjny! Przy pierszym kęsie ż ółtko rozleje się po całej kanapce tworząc aksamitny sos, łączący smaki wszystkich składników w idealną harmonię. Wierzcie mi rzecz jest grzechu warta. Gorąco polecam!Dla 2 osób przygotuj:2 ulubione bułki2 jajka4 plastry boczku1 garść rukoli1 dużą łyżkę majonezu1 małą łyżkę musztardy francuskiej1 małą łyżkę miodu1 łyżkę masłaJajka usmaż na masełku na miękko a boczek na chrupiąco. Bułki podgrzej w piekarniku tak żeby były chrupiące (ok. 5 min w 180 stopniach).Przygotuj sos musztardowy mieszając ze sobą miódmajonez i musztardę.Przekrój bułki na pół, każdą posmaruj przygotowanym sosem. Nałóż kolejno rukolę, bekon i jajko. Kanapka gotowa, czas na ucztę. Smacznego!