Wykonanie
Ostatnio bardzo polubiłam
łososia, choć dotychczas jakość specjalnie za nim nie szalałam. W tej wersji mnie po prostu zachwycił - mięciutkie, soczyste
mięsko z cudowną warstewką
sezamu - palce lizać!
SKŁADNIKI: (2 porcje)40 dag
łososiasól,
pieprz,
pieprz cytrynowyolejsezam1.
Łososia przekroić na pół, oprószyć
solą,
pieprzem i
pieprzem cytrynowym, lekko natłuścić
olejem (ja użyłam spryskiwacza do
oleju), obtoczyć w
sezamie i odstawić do lodówki na min 30 minut.2.
Łososia obsmażyć szybko na rozgrzanym
oleju (żeby
sezam lekko się zrumienił), zawinąć w folię aluminiową (oba kawałki razem ale z odstępem po środku) i wstawić do piekarnika na ok 15-20 min w 180*C.