Wykonanie
Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.Sk ładniki:1
jajko400 g
mięsa mielonego z
indyka2 łyżki
mąkiokoło 30-40 dag
brokuła (u mnie mrożony)3 łyżki
bułki tartej5 łyżek
kaszy jaglanej1 duża
marchewsól i
pieprzMięso mielone mieszamy z
jajkiem,
bułką tartą oraz
mąką.
Z gotowej masy formujemy niewielki kulki.
Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,
brokuła dzielimy na różyczki i wrzucały do garnka razem z
marchewką i
kasza jaglaną.
Zawartość garnka zalewamy
wodą, lekko solimy i gotujemy około 5 minut.
Następnie do
wywaru warzywnego wrzucamy pulpety.
Całość gotujemy około 30 minut na wolnym ogniu. Na końcu zupę doprawiamy
sola i
pieprzem Smacznego !!!