Wykonanie
Szybki i prosty sosik dla miłośników
pieczarek. Dla mnie sosik najlepszy jest z
chlebem podany na kolację, ale możemy go również wykorzystać jako dodatek do
ziemniaków i
mięsa.Składniki:500 g
pieczarek1 duża
śmietana 18%1 pęczek małych
cebulek ze
szczypiorem2 łyżki
oliwy z oliwekPieczarki płuczemy, kroimy w plastry i smażymy na
oliwie do momentu odparowania
wody.
Smażenie
grzybów...................................................Do podsmażonych
pieczarek dodajemy poszatkowane
cebulki razem ze
szczypiorem.
Pieczarki z
cebulką...........................................................Lekko podsmażamy, a następnie dodajemy
śmietanę.
Ze
śmietaną...................................................................Całą potrawę doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy
solą i
pieprzem. Smacznego !!!
Sos pieczarkowy...............................................................
Z bliska.........................................................................
I jeszcze raz............................................................