Wykonanie
Pycha !!!
Papryka sama w sobie smakuje jak ta z zalewy octowej ale dodatkowo otacza ją
ketchupowy sosik. W towarzytstwie również octowej
cebulki świetnie pasuje jako surówka do obiadu jak i na kanapki a z pewnością niejeden paprykoholik będzie wyjadał ją bezpośrednio ze słoiczka. Przepis z bloga Miłosc w brzuchu mam .
Składniki na zalewę :700 g
ketchupu pikantenego i łagodnego ( dałam pół na pół )1/2 szklanki
oleju1/2 szklanki
octu1/2 szklanki
wody1/2 szklanki
cukru ( dałam mniej )1/2 łyżeczki
soliPonad to :2 kg
papryki1/2 kg
cebuliPaprykę kroimy w paski,
cebulę w talarki.Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy. Dodajemy
paprykę i
cebulę. Gotujemy pod przykryciem 10 minut.Do wyparzonych wcześniej słoików przekładamy zawartość garnka, dobrze zakręcamy. Stawiamy do góry dnem i przykrywamy dobrze kocem. Zostawiamy na noc.Smacznego :)