Wykonanie
Szybkie, proste w wykonaniu, puszyste w środku niczym ciasto o ciekawym smaku, który ciężko opisać ale są naprawdę smaczne. Nie za słodkie. Smak
groszku jest minimalnie wyczuwalny ale jak ktoś nie wie co jest w środku to raczej nie zgadnie :) O pięknym naturalnym zielonym kolorze. Przepis z bloga Trochę inna
cukiernia .
Składniki :120 g
mąki100 g mrożonego
groszku ( w oryginale suchy )70 g
cukru pudru80 ml
oleju ( najlepiej rzepakowy )
groszek rozmrażamy, miksujemy na puree. Wszystkie składniki razem z puree
groszkowym mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kulki około 3cm średnicy, układamy blasze do pieczenia pokrytej pergaminem. Pieczemy w temp. 170°C przez 20-25 minut. Jeśli chcemy żeby były ładnie zielone musimy pilnować żeby nie przyrumieniły się z wierzchu.Smacznego :)