Wykonanie
Nieco inna wersja burrito niż tą, którą znamy. Ekspresowa w przygotowaniu i mega syta - ja po jednej miałam dość, mąż wcisnął dwie. Świetna alternatywa na szybki obiad, śniadanie czy kolację. Przepis z programu Lucindy Scala Quinn " Mad Hungry ".
Składniki :W nawiasach podam ile ja zużyłam na swoje ale każdy może dopasować ilość użytych składników według swojego gustu. Nie pamiętam dokładnie w gramach ile każdego produktu autorka dodawała ale to które ja zrobiłam wyszło dla nas idealne.tortille pszenne ( 4 sztuki )chorizo ( użyłam 114 g )
jajka ( 6-7 sztuk )salsa domowa lub ze sklepu ( u mnie pikantna )
ser żółtyNa tortille ścieramy na grubych oczkach
żółty ser. Niedużo. Tortille podgrzewamy w piekarniku żeby się rozpuścił ( ja to robiłam w mikrofali ).W międzyczasie chorizo kroimy w niewielką kostkę i podsmażamy. Kiedy tłuszcz się wytopi a
mięso delikatnie podsmaży wbijamy
jajka. Mieszamy i smażymy. Robimy po prostu jajecznicę.Na ciepłą tortillę na środek nakładamy porcję
jajek z chorizo, polewamy salsą i zwijamy. Najpierw prawy bok do środka, następnie dół do środka i kolejno lewy bok do środka.Smacznego :)