Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynki z hakaSzuba »Rolowane
śledzie
Składniki:- kilka cienkich placków naleśnikowych, które można usmażyć z dodatkiem
sosu sojowego lub jeszcze lepiej
sojowo-
grzybowego,- 2 płaty
śledziowe (wymoczone, odsączone i pokrojone w paski ok. 1 cm grubości),- ugotowany w mundurku
burak pocięty w cienkie słupki lub starkowany na grubych oczkach,- 2
ziemniaki ugotowane w mundurku i przeciśnięte na puree,- kilka łyżek
majonezu,
Pieprz do smaku.PRZYGOTOWANIE:Placki naleśnikowe umieścić na macie do sushi (można odciąć około jednej piątej naleśnika). Na naleśniku umieścić cienką warstwie ciepłego puree, a na środku tartych
ziemniaków:
buraki i pasek
majonezu. Na pasek
majonezowy położyć kawałki
śledzia.Za pomocą maty docisnąć naleśnik. Gotowy zwinięty naleśnik pokroić na plastry według uznania, najlepiej wyglądają 2 - 3 cm.




Smacznegoniedziela, 27 listopada 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter