Wykonanie
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/1015246889.jpg)
Kurczak w cieście naleśnikowym to idealna przekąska, przystawka, a nawet element obiadu.
Kurczak w tej postaci smakuje wyśmienicie, a ponadto efektownie wygląda.2
piersi z kurczakavegetapieprzczosnek w proszku
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/-1268824770.jpg)
ciasto:szklanka
mąki1/2 szklanki
mleka1/4 szklanki
wodyjajkoszczypta
soliszczypta
pieprzułyżka
olejułyżeczka
octuKurczak w Cieście Naleśnikowym - Sposób przygotowania:
Kurczaka kroimy w dość dużą kostkę.
Mięso "smarujemy" niewielką ilością
vegety,
czosnku i
pieprzu. Odstawiamy do lodówki na minimum 15 minut.
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/308216081.jpg)
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą.Następnie porcje
mięsa zanurzamy w przygotowanym cieście i przekładamy na rozgrzany
olej.Smażymy z obu stron na złoty kolor w głębokim
oleju (po ok. 4 min.).Gotowe kurczaczki podajemy np. z frytkami oraz dowolnymi sosami.
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/259184303.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/975613.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/1099711216.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/1015246889.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/-1940556051.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/1709039754.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/1446660320.jpg)
![](/Data/Images/www.slodkastrona.com\2014_slash_09_slash_kurczak-w-ciescie-nalesnikowym/l/-1108728867.jpg)