Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Torty na I Komunię św. ...Tort Myszka Minnie »Jedno z najlepszych ciast na pizzę jakie robiłam :)Jest bardzo podobne do ciasta które jest już na blogu ale różni się nieco sposobem przygotowania.Wielkim plusem jest to że możemy go przygotować dużo wcześniej.Z podanej porcji wychodzą 2 dość duże pizze.
Składniki:4 szkl
mąki pszennej2 szkl letniej
wody1 łyżka
soli1 łyżka
cukru1 łyżka suchych
drożdży1 łyżka
oliwy z oliwekWykonianie:
Wodę,
oliwę sól cukier i
drożdże umieszczamy w sporej misce a następnie za pomocą łyżki dokładnie mieszamy aż
drożdże się rozpuszczą.Mieszankę odstawiamy na około 15 min. (ma się spienić)Gdy mieszanka już dobrze się spieni dodajemy
mąkę i zarabiamy ciasto ( nie za długo ,tylko do czasu dokładnego połączenia się składników)Gotową kulę ciasta pozostawiamy w misce,smarujemy dokładnie
oliwą,przykrywamy folią do żywności i odstawiamy do lodówki na minimum 4 godz. ( ciasto można pozostawić w lodówce nawet na całą noc)Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy lekko podsypanej
mąką,formujemy pizzę,dajemy dowolne dodatki i pieczemy na najniższej półce piekarnika rozgrzanego do 230°C przez 15-20 min.Smacznego.
czwartek, 12 czerwca 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter