Wykonanie
« Ciasto z
wiśniamiRoladki w
sosie sojowym »
Łososia uwielbiam pod każdą postacią , a oto jedna z nich
SKŁADNIKI1kg
świeżego łososiałyżka
soku z cytryny2 łyżki ostrej
musztardy2 łyżki
masła1/4 szklanki białego
wtrawnego wina2
pomidory,
sólWYKONANIESprawionego
łososia osuszyć, podzielić na porcje , posolić.
Sok z cytryny wymieszać z
musztardą, posmarować z obu stron kawałki
ryby. Wstawić do lodówki na dwie godziny. W płaskim rondelku stopić
masło, ułożyć
łososia, skropić
winem i smażyć po kilka minut z każdej strony.
Pomodor pokroić w drobną kostkę, posypać kawałki
ryby, nakryć pokrywką. Podawać z
warzywami z wodySMACZNEGOpiątek, 13 grudnia 2013, pozytywna45poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »SMACZNEGOReklama w internecieTrackBack