Już pisałam ,że dzisiejszy dzień był bardzo pracowity, kolejny smakołyk , który właśnie przybył do domu po wędzeniu to kiełbaska wiejska. Pychotka!!!!Po wielu próbach i błędach doszliśmy do wparwy. Ten przepis to kiełbaska w sam raz. Może wypróbujecie .Można zrobić mniej niż podaję w przepisie. Można ugotować lub upiec. Nie koniecznie wędzić .SKŁADNIKI9 kg mięsa w tym łopatka, karkówka, szynka1 kg boczku1 kg słoniny120 g soli3 g majeranku3g ziela angielskiego15 g pieprzu mielonegoczosnek jedna głowka plus granulat pół torebki1 litr wody zimnej200 g skórki ze słoniny plus wywar.WYKONANIEMięso mielimy na rzadkiej siatce, słoninę i boczek na gęstszej. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, ziele angielskie zmiażdżyć. Cała sztuka dobrej kiełbasy polega na odpowiednim wyrobieniu farszu. Potem już tylko napełnianie jelit przez odpowiednią rurkę. Efekt końcowy na zdjęciu