Wykonanie
« Spaghetti
Serca drobiowe duszone w ... »
1 – 1,5 kg
mięsa mielonego z drobiupęczek
natki pietruszki2 – 3
jajka3 – 4 ząbki
czosnkuok. 1 – 1,5 szklanki
bułki tartejsól ,
pieprz biały .
Mięso wkładamy do dużej miski , dodajemy
jajka , drobniutko pokrojoną
natkę , przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku ,doprawiamy
solą ,
pieprzem i dodajemy
bułkę tartą. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy małe kotleciki, obtaczamy w
bułce tartej i układamy na rozgrzanym
oleju . Smażymy pod przykryciem na rumiano z obu stron. Przed podaniem jeden kotlecik przekrawamy na pół żaby sprawdzić czy środek się usmażył.Proste i szybkie w przygotowaniu .Polecam :)
piątek, 27 września 2013, edyta7209poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze