ßßß
1 – 1,5 kg mięsa mielonego z drobiupęczek natki pietruszki2 – 3 jajka3 – 4 ząbki czosnkuok. 1 – 1,5 szklanki bułki tartejsól , pieprz biały .Mięso wkładamy do dużej miski , dodajemy jajka , drobniutko pokrojoną natkę , przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku ,doprawiamy solą , pieprzem i dodajemy bułkę tartą. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i układamy na rozgrzanym oleju . Smażymy pod przykryciem na rumiano z obu stron. Przed podaniem jeden kotlecik przekrawamy na pół żaby sprawdzić czy środek się usmażył.Proste i szybkie w przygotowaniu .Polecam :)
piątek, 27 września 2013, edyta7209poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze