ßßß
Składniki:2 saszetki herbaty miętowej z cytryną lub tradycyjna miętowa1 1/2 szklanki wody do zaparzenia herbaty1/2 cytryny3-4 mrożone truskawki4-5 truskawkowych kostek lodu *Przygotowanie:Dwie saszetki herbaty zaparzamy w 1 1/2 szklance wody. Przelewamy do wybranego pucharka, w którym podamy naszą herbatę i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Do jeszcze ciepłej herbaty dodajemy pokrojoną w plastry cytrynę oraz mrożone truskawki. Dodając mrożone truskawki do ciepłej herbaty wzbogacamy ją o delikatnie truskawkowy smak (owoce się rozmrażają, puszczając sok), jednocześnie ją schładzając.Na koniec do naszej herbaty dodajemy truskawkowe kostki lodu i od razu podajemy.* Aby przygotować truskawkowe kostki lodu wystarczy zamrozić w woreczkach na lód niegazowaną wodę mineralną wymieszaną z sokiem truskawkowym lub syropem truskawkowo-miętowym . Warto mieć w zanadrzu takie kosteczki, bo nie dość, że są urocze, to jeszcze wzbogacają smak każdego napoju.Smacznegoponiedziałek, 10 sierpnia 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog