ßßß
... bo to co znane nie zawsze musi być nudneSkładniki:3/4 szklanki kaszki kukurydzianej1 1/2 szklanki mlekaopcjonalnie 1/2 łyżeczki miodukilka truskawek3-4 migdałyPrzygotowanie:Migdały rozdrabniamy.Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko, zagotowujemy. Dodajemy rozdrobnione migdały. Zmniejszamy płomień i wsypujemy kaszkę, ciągle mieszając. Gotujemy, aż całość zgęstnieje, a kaszka wchłonie większość mleka (ciągle mieszając).Kaszkę przekładamy do pucharków lub szklanek - warstwa kaszki, truskawki, znów warstwa kaszki.Na wierzch, każdego pucharka układamy truskawki (całe lub pokrojone na mniejsze kawałki) i opcjonalnie dodajemy po kilka całych migdałów.Smacznegoniedziela, 12 lipca 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog