ßßß
... uwielbiam takie domowe, rozpływające się w ustach lody nadziane pysznymi bakaliamiSkładniki:500 ml śmietanki 36%1 1/2 tubki zagęszczonego mleka słodzonego (około 225 ml)3 łyżki mieszanki bakaliowej lub dowolne ulubione bakalieszczypta soli* śmietanka i mleka w tubce muszą być bardzo dobrze schłodzonePrzygotowanie:Pojemnik, w którym będziemy zamrażać nasze lody (plastikowy z pokrywką) wkładamy na czas przygotowywania lodów do zamrażalnika.Bakalie przekładamy do misy blendera i rozdrabniamy.Do miski wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę 36%, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Następnie zmniejszamy moc miksera powoli wlewamy schłodzone mleczko zagęszczone, ciągle miksując na najmniejszych obrotach.Na koniec dorzucamy rozdrobnione bakalie, delikatnie łączymy z masą.Tak przygotowaną masę lodową przekładamy do naszego mocno schłodzonego pojemnika, zamykamy pokrywkę i wkładamy do zamrażalnika.U mnie lody były gotowe po około 4-5 godzinach, ale czas ten jest zależny od mocy zamrażalnika.Smacznegoponiedziałek, 06 lipca 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog