Wykonanie
Dzisiaj pojawiam się z przepisem na chlebek owsiany, który moja mama znalazła na blogu
szpilki na siłowni . W
sumie to można go porównać z pełnowymiarową owsianką, ale jednak ma to coś z
chlebka i praktycznie całkowicie zastąpił u nas kupne
pieczywo ;)
Oatmeal bread with seedsSKŁADNIKI:1 opakowanie (400 g)
płatków owsianych błyskawicznych3 łyżki
oliwy1 łyżeczka
soli2 szklanki
wody2 łyżki
syropu z agawy2 duże garści
słonecznika2 duże garści pestek dyni2 garści
siemienia lnianegoWYKONANIE:Wszystko razem mieszamy i wrzucamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na pół godziny, a następnie pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę (ja piekłam 1 godzinę i 10 minut).