mięso mielone wieprzowe-15dagcebula-1 małaczosnek-3 ząbkipieczarki-15dagpapryka-1 sztukaszpinak-pół opakowaniaopakowanie makaronu do lasagneser żółty-20 dagprzecier pomidorowy-ok 0,5lserek wiejski-1 opakowanieCebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kroimy w paski paprykę i pieczarki i dodajemy do cebuli i czosnku. Na koniec dodajemy szpinak i wszystkie składniki dusimy razem na patelni.Mięso mielone podsmażamy na złoty kolor na drugiej patelni. Gdy szpinak połączy się ze wszystkimi składnikami łączymy mięso ze wszystkimi warzywami i zalewamy przecierem pomidorowym, dusząc ok 10 min na małym ogniu.Do brytfanki wkładamy jeden plaster makaronu, przykrywamy go naszym farszem, nakładamy 2 łyżeczki serka wiejskiego i posypujemy startym żółtym serem. Ponownie nakładamy makaron, farsz, serek wiejski i ser żółty. Powtarzamy to jeszcze raz, jeśli pozwala na to wysokość brytfanki, pamiętając, że ser żółty ma być ostatnią warstwą!Naczynie przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na ok 20-30 min w temperaturze 180 stopni. Następnie ściągamy folię i podpiekamy jeszcze ok 10 min.i...Gotowe:)Życzymy smacznego!