Wykonanie
Ciasto:-1 litr
mleka-3
jajka-
mąka (osobiście
daje "na oko", tak aby ciasto miało konsystencje
śmietany)-
sól- pół szklanki
olejuFarsz:- 0,5 kg
kapusty- 0,5 kg
pieczarek- 2 duże
cebule-
sól,
pieprz- odrobinę
olejuCiasto : Do miski wlewamy
mleko, wbijamy
jajka i miksujemy, dodajemy
mąkę aż ciasto będzie dosyć gęste, wsypujemy szczypte
soli. Miksujemy do momentu aż będzie gładkie. Wlewamy
olej i delikatnie mieszamy.Na rozgrzaną patelnie wlewamy ciasto.Farsz: podsmażamy
cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie złotka dodajemy pokrojone
pieczarki ( mogą być w kostkę starte na tarce o grubszych oczkach lub jak kto woli). Gdy
pieczarki puszczą
wodę dodajemy
kapustę. Dusimy do momentu aż zmięknie, a
woda wyparuje Przyprawiamy.Na koniec nakładamy farsz na naleśnika i zawijamy, panierujemy w
jajku i
bułce tartej.