ßßß Cookit - przepis na Trzy kolory - obiad po królewsku

Trzy kolory - obiad po królewsku

nazwa

Wykonanie

Obiad bardzo prosty, ale stanowczo jeden z moich ulubionych.
dziwne, że dopiero niedawno przekonałam się do czarnego ryżu. Aczkolwiek moim faworytem jest nadal brązowy.
Mięsko podsmażone jest na szybko w sosie musztardowo- miodowym - p o l e c a m.
Szpinak świeży jest natomiast z czosnkiem i odrobiną śmietany.
Całość na prawdę jest fajnym połączeniem, mimo "dziwnych" smaków.
Mięsko:
pierś z kurczaka
sól
pieprz
łyżka miodu
łyżka musztardy
łyżeczka śmietany
Mięso kroję w kostki i zamaczam w mieszance musztardy, miodu i śmietany. Odrobinę solę i pieprzę.
Całość podsmażam na oliwie.
Szpinak:
ok 150g szpinaku świeżego
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
sól
2 łyżki śmietany
Ząbki czosnku kroje w plasterki, podsmażam na oliwie - dorzucam szpinak, przyprawiam.
Całość mieszam i na sam koniec dodaję śmietanę (można jogurt).
Źródło:http://elficzna.blogspot.com/2014/04/trzy-kolory-obiad-po-krolewsku.html