ßßß Cookit - przepis na Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

nazwa

Wykonanie

Potrzebne produkty:
5 ziemniaków
4 długie buraki
300 g włoszczyzny
2 słoiczki ćwikłych
250 g kapusty
15 szt brukselki
1/2 puszki czerwone fasoli
200 gram fasoli szparagowej
1 małą śmietanę 12%
4 kiełbasy wiejski
200 g rolady boczkowej
sól i pieprz
majeranek
garść świeżego kopru
ok 1 litra wody
udko z kurczaka
Gotujemy wodę z udkiem z kurczaka. Przyprawiamy świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Do gotującej wody dodajemy drobno pokrojone buraki i ziemniaki, startą włoszczyzną, fasolę szparagową, brukselkę, pokrojoną kapustę.
Gotujemy ok 15 minut.
W tym czasie smażymy drobno pokrojoną kiełbasę i roladę boczkową.
Do gotującej zupy dodajemy fasolę z puszki, mięso i gotujemy ok 10 minut.
Na samym końcu dodajemy, koper doprawiamy majerankiem i ewentualnie solą i pieprzem.
Śmietanę mieszamy z chochlą zupy i przelewamy do garnka.
Źródło:http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/10/barszcz-ukrainski.html