ßßß Cookit - przepis na Barszcz ukraiński ze świeżą botwiną

Barszcz ukraiński ze świeżą botwiną

nazwa

Wykonanie

Potrzebne produkty
1 Świeża botwina
5 ziemniaków
3 buraki
300 g włoszczyzny
1 mały słoiczek ćwikła
1/2 puszki czerwone fasoli
200 gram fasoli szparagowej
1 mała śmietana 12%
5 kiełbas wiejskich
sól i pieprz
majeranek
garść świeżego kopru
garść świeżej pietruszki
1 udko z kurczaka
ok 1 litra wody
Wykonanie
Gotujemy wodę dodajemy z udkiem, dodajemy: botwinę drobno pokrojonego buraka, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, fasolę szparagową i startą włoszczyznę.
Gotujemy ok 10 min. Następnie dodajemy ćwikła.
Mięso można albo wysmażyć i dodać do zupy albo dodać bez podsmażania.
Kolejno dodajemy czerwoną fasolkę z puszki, pietruszkę i koper. Doprawiamy solą , pieprzem i majerankiem
Na końcu barszcz zabielamy śmietaną 12%.
Źródło:http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/05/potrzebne-produkty-1-swieza-botwina-4.html