Wykonanie
Uwielbiam zakręcone frytki z McDonalda. Dziś pokażę mój sposób na coś, co powiedzmy jest ich zdrowszą wersją. W środku aksamitne, a na zewnątrz mega chrupiące.
Lista składników:6 średnich
ziemniaków6 łyżek
oliwy3 łyżki
bułki tartejpo jednej łyżeczce:
słodkiej papryki i
ostrej papryki,
ziół prowansalskich,
soli1/2 łyżeczki
pieprzuZiemniaki umyj, jeżeli nie są to
młode ziemniaki obierz ze skórki, następnie pokrój w ósemki i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 3 minut.
Oliwę wlej do brytfanki i dodaj wszystkie
przyprawy. Zimniaki odcedź i wrzuć do brytfanki, wymieszaj, tak aby panierka pokrywała każdego
ziemniaka. Piecz w 180 st. aż będą zarumienione i chrupiące, ok. 45 minut.M.