Wykonanie
Potrzebujemy:150 g
kuskusu2
filety z kurczaka1
papryka czerwona1
papryka żółta½
papryki zielonej1
cukinia1
papryczka chili1
cebula białaświeży
imbir ( kawałek około 3 cm)
sos sojowysól,
pieprz,
chili,
papryka słodka4 ząbki
czosnkunatka pietruszkiświeża
kolendraUmyte
filety z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy (
chilii,
papryka słodka, ziarenka smaku,
czosnek), smażymy na
oliwie. Na drugiej patelni rozgrzewamy
oliwę i wrzucamy drobno pokrojoną
cebulę, po chwili
papryczkę chili i
czosnek. Smażymy chwilę. Następnie dokładamy pokrojoną
paprykę i na koniec
cukinię. Dusimy parę minut ( można
solać troszkę
wody, aby warzywa się nie przypaliły), aż warzywa zmiękną i cała
woda odparuje.
Kuskus wsypujemy do sporej miski, zalewamy wrzątkiem – około 1 cm
wody nad powierzchnie
kaszki. Dodajemy
sos sojowy ( ok. 1 łyżki).Na patelnię z warzywami dodajemy
kurczaka i
kuskus. Na koniec kroimy
pietruszkę i
kolendrę. Doporaiwmay
przyprawami do smaku. Gotowe!