Wykonanie
Wczoraj zebraliśmy, dzisiaj wszamaliśmy :)Krem z
grzybów- pyszny, jesienny... Dodatkiem były grzanki
czosnkowe. Trochę przypalone, jednak lepsze takie niż żadne! O nich będzie jutro.
3 garście świeżych
grzybówpodudzie z
kurczakakorzeń pietruszki2 marchwie
selerporsól i
pieprzliść laurowyziele angielskieNajpierw ugotowałam zwykły rosół. Po ok. 25 min. wyciągnęłam podudzie z
kurczaka, a wrzuciłam wcześniej lekko podgotowane
grzyby. Dolałam do rosołu również
wodę z
grzybów. Całość gotowałam kolejne 20-25 minut.Zupę odstawiłam do lekkiego ostygnięcia i po godzinie całość zmiksowałam blenderem.Krem podałam z odrobiną
śmietany i grzankami czosnkowymi.Mąż nie marudził :) Czyli zupa się nadaje!
Delektuje się końcem weekendu...