Kanapki. Nuda? Ja już dawno się nauczyłam, że wcale tak nie musi być! Kanapki też mogą zachwycać, zaskakiwać smakiem, być kolorowe i niepowtarzalne. SerekBrie w wersji kanapkowej, do smarowania to moje nowe odkrycie. Smakuje naprawdę dobrze! Lepiej niż dobrze! A w połączeniu z gotowaną szynką, chrupiącą zieloną sałatą i domową konfiturą żurawinową - mistrzostwo! Takie kanapki przypadną do gustu każdemu!Przepis (jedna porcja - dwie kanapki):2 kromki chleba2 plastry szynki gotowanej2 liście sałaty rzymskiejserekBrie (do smarowania)konfitura z żurawiny (u mnie: domowa)Kromki chleba posmarować równomiernie serkiem brie. Na jedną kromkę nałożyć liście sałaty oraz plastry szynki. Konfiturę z żurawiny rozłożyć na obu kromkach. Na koniec kromki można złożyć. Podawać.