Uwielbiam to trio! Słodki banan, pachnący jesienno-zimową aurą cynamon i kremowy jogurt naturalny. Obowiązkowo w wersji ciepłej. Gdy za oknem jesień przeplata się z zimą trzeba odpowiednio (czyli smacznie!) zacząć dzień. Takie śniadanie jest na to idealnym sposobem. Jest gwarancją dobrego humoru. Owsianka jest chrupka, przypomina nieco duuuuuże ciastko owsiane. Coś dla ciasteczkowych potworków!Przepis (jedna porcja):60g płatków owsianych1/2 (dojrzałego) banana80g jogurtu naturalnego1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżeczki cynamonuPiekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: góra i dół). Płatki owsiane wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Banana rozgnieść dobrze widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym. Mokre składniki dodać do suchych, dokładnie wymieszać, aż do połączenia się wszystkich składników. Gotową masę przełożyć do naczynka żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut. Po tym czasie gotową owsiankę wyjąć i podawać (u mnie: polana jogurtem naturalnym i posypana cynamonem).