W mojej kuchni ostatnio zapanował rzodkiewkowy zawrót głowy! Istne rzodkiewkowe szaleństwo. Rzodkiewki na kanapce, rzodkiewki w sałatce, ale ... Co zrobić z liśćmi? Wyrzucić? Nie! Przygotować domowe pesto!/Przygotowane w Speedcook'u/Przepis (mały słoiczek):2 pęczki liści rzodkiewekgarść orzechów włoskich4 łyżki oleju z orzechów włoskich1 ząbek czosnkusól, pieprz (do smaku)Liście rzodkiewek dokładnie umyć i osuszyć. Wrzucić do naczynia miksującego. Dodać resztę składników: orzechy, olej, czosnek, sól, pieprz. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 30 sekund. Włączyć. Po tym czasie powinniśmy otrzymać jednolite pesto. Gotowe pesto przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce.