Wykonanie
Poniedziałek. Wtorek. Środa. Weekend. Trzydniowy tydzień, co za optymistyczna wizja! Tylko ona chyba jest w stanie postawić mnie aktualnie do tak zwanego "pionu". Tylko
czemu znowu zamiast się uczyć to spędzam czas przy kuchennym blacie, przy piekarniku? Mam ochotę skakać na trampolinie, mimo ogólnego zmęczenia, jeździć na rolkach, urządzić piknik. Szukam ochoty na naukę. Nigdzie jej nie ma.
pieczony owsiany "pancake"
kakaowy z
jabłkiem pod
beząPrzepis na pieczonego "pancake'a" Slyvvi już od dawna miałam zapisany w zakładkach "ulubione", ale jakoś totalnie (przyznaję się bez bicia!) o nim zapomniałam. Co za szczęście, że wczoraj, jakoś tak zupełnie przypadkowo, sobie o nim przypomniałam! Trochę pomieszałam w składnikach po swojemu i chyba odkryłam nowe, ulubione śniadanie! Musicie tego spróbować i Wy, koniecznie!Przepis (jedna porcja):INSPIRACJA: http://poranneinspiracje.blogspot.com/2013/03/745.htmlciasto:1/2szkl
płatków owsianych marki Halina200g
jogurtu naturalnego1 łyżka (gorzkiego)
kakao1
jajko1 łyżka
miodu1
jabłkobeza:1
białko jajka1 łyżeczka stewi
Jabłko obrać i pokroić w kostkę.
Płatki owsiane zblendować, tak aby powstała konsystencja "
mąki". Dodać
jajko,
jabłko,
kakao,
miód i
jogurt naturalny, dokładnie wymieszać ze sobą składniki i wlać do naczynka/foremki. Przygotować
bezę:
białko jajka ubić na sztywną pianę, dodając
stewię. Tak przygotowaną pianę nałożyć na ciasto. Całość piec przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.