Wykonanie
Jakiś czas temu nawiązałam współpracę ze sklepem internetowym Skworcu, w ramach której otrzymałam paczkę z wieloma produktami do przetestowania w swojej kuchni. Wszystkie te produkty to dla mnie totalna "nowość" dlatego jestem tym bardziej zadowolona. Pierwsze, po co sięgnęłam, to kwiaty lawendy . Uwielbiam jej zapach, byłam więc ciekawa smaku. Nie zawiódł mnie, wręcz przeciwnie, pozytywnie zaskoczył!


Przepis (jedna porcja):300g
kefiru2 łyżki
miodu1 łyżka wrzątku4 (kopiate) łyżki
serka homogenizowanego1 łyżeczka suszonych kwiatów lawendy SkworcuSuszone kwiaty lawendy zalać łyżką wrzątku i odstawić na kilka minut.
Kefir zmiksować z
miodem i
serkiem homogenizowanym. Lawendę odsączyć i dodać do koktajlu, ponownie miksować przez około 2-3 minuty. Gotowy koktajl przelać przez sitko do szklanki. Wstawić na godzinę do lodówki. Podawać schłodzone.