Maliny można zastąpić truskawkami, jagodami, jabłkami lub innymi pysznymi owocami. Muffiny są bardzo szybkie w wykonaniu, więc dla zaskakujących nas gości, jak najlepsze!Składniki1 szklanka mąki1/4 szklanki cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta sody oczyszczonejszczypta solijedno duże jajko1/4 szklanki oleju1/2 szklanki mlekakubek malinpłatki migdałowePrzygotowanie :Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy je ze sobą. W drugim naczyniu miksujemy jajko, cukier, mleko, olej i po chwili za pomocą łyżki musimy wmieszać produkty sypkie. Wsypujemy owoce i ponownie łączymy z całością.Rozkładamy foremki i napełniamy je do 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy migdałami.Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy przez 30-35 min.Smacznego! :)