Wykonanie
Od pewnego czasu namiętnie przeglądam liczne blogi
śniadaniowe i poszukuje inspiracji na wykorzystanie wszelkiego rodzaju
kasz pod różnymi postaciami. Niektóre owsianki wychodzą dobre, a inne trzeba jeszcze poprawić. Poniższy przepis jest w 100% dopracowany! Pewnie spotkaliście się z takim przepisem już na innym blogu, a jeśli nie to zachęcam do próbowania i dzielenia się wrażeniami! Już po zjedzeniu 3/4 porcji czułam się pełna (dlatego podzieliłam się z mamą :)) i taki stan trwał jeszcze parę godzin, a to jest oczywiście plusem tego śniadania :)Składniki:1/3 szklanki
kaszy gryczanej niepalonej1 łyżka
mioduszklanka
wodyjabłko80g
jogurtu naturalnego50g
serka homogenizowanego waniliowego1,5 łyżeczki
cynamonuPrzygotowanie:
Kaszę dokładnie płuczemy. W garnuszku gotujemy
wodę z
miodem. Po zagotowaniu wrzucamy
kaszę, pokrojone w kostkę
jabłko i
cynamon. Całość prużymy na małym ogniu, aż
kasza wchłonie cały płyn. Po tym czasie dodajemy
jogurt,
serek i całość blendujemy. Gotowy krem przekładamy do miseczki i dodatkowo posypujemy np.
orzechami laskowymi.Smacznego :)