Wykonanie
Ciasto francuskie to najwspanialsza rzecz na świecie. Można z niego przygotować tak wiele pysznych i pożywnych rzeczy. Mogą to być rogaliki na słodko, lub rolada ze
szpinakiem. Polecam również
parówki w cieście,ale o tym innym razem. Teraz miałam ochotę na coś słodkiego i francuskiego, dlatego wyszły słodkie rogaliki z
dżemem i
serkiem. Pyszności. Rozeszły się w mgnieniu oka, aczkolwiek następnym razem bardziej je przyrumienię,a by były bardziej chrupiące c:Składniki:opakowania
ciasta francuskiegoserek Wieluński
Konfitura wiśniowa lub z
czarnej porzeczkiPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.Ciasto rozwinąć i przeciąć na pół. Następnie kroić trójkąty (pierwszy kawałek zawsze wychodzi mało kształtny). Smarujemy
serem a następnie dowolną
konfiturą i zawijamy od dołu trójkąta czyli od tej najszerszej strony. Staramy się na koniec je zaokrąglić, aby kształtem przypominały rogalika lub księżyc.Układamy rogaliki na blaszce w małych ostępach i pieczemy około 25 min, tak aby się przyrumieniły. Blachę należy przełożyć po 10 minutach, aby każda strona upiekła się mniej więcej równomiernie.Wyjmujemy i studzimy.Smacznego! c:

