ßßß Cookit - przepis na Rogaliki z ciasta francuskiego.

Rogaliki z ciasta francuskiego.

nazwa

Wykonanie

Ciasto francuskie to najwspanialsza rzecz na świecie. Można z niego przygotować tak wiele pysznych i pożywnych rzeczy. Mogą to być rogaliki na słodko, lub rolada ze szpinakiem. Polecam również parówki w cieście,ale o tym innym razem. Teraz miałam ochotę na coś słodkiego i francuskiego, dlatego wyszły słodkie rogaliki z dżemem i serkiem. Pyszności. Rozeszły się w mgnieniu oka, aczkolwiek następnym razem bardziej je przyrumienię,a by były bardziej chrupiące c:
Składniki:
opakowania ciasta francuskiego
serek Wieluński
Konfitura wiśniowa lub z czarnej porzeczki
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
Ciasto rozwinąć i przeciąć na pół. Następnie kroić trójkąty (pierwszy kawałek zawsze wychodzi mało kształtny). Smarujemy serem a następnie dowolną konfiturą i zawijamy od dołu trójkąta czyli od tej najszerszej strony. Staramy się na koniec je zaokrąglić, aby kształtem przypominały rogalika lub księżyc.
Układamy rogaliki na blaszce w małych ostępach i pieczemy około 25 min, tak aby się przyrumieniły. Blachę należy przełożyć po 10 minutach, aby każda strona upiekła się mniej więcej równomiernie.
Wyjmujemy i studzimy.
Smacznego! c:
Źródło:http://kamciss-zyciezesmakiem.blogspot.com/2012/03/rogaliki-z-ciasta-francuskiego.html