Wykonanie
Kolejna propozycja podania połówek
jajek na półmisku.Kilka dodatków i możemy wykonać przyjemną dla oka i podniebienia ozdobę świątecznego stołu.
Jajka bardzo kolorowe ,łatwe i szybkie do przygotowania.
Składniki:2
jajka ugotowane na twardokilka szt.
oliwek czarnych bez pestek2
pomidorki koktajlowe
majonez w tubce /do dekoracji/4 łyżki gęstego
majonezu2 łyżeczki
kaparów z zalewy/plus do dekoracji/liście zielonej sałaty/do dekoracji/
szczypiorek /do dekoracji/
sól i
pieprz do smaku
Wykonanie:Ugotowane na twardo
jajka, obrać, przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku z
sałatką.Na każdym
żółtku położyć połówkę
pomidorka, a wokół niego
oliwki pokrojone w cienkie plasterki. Można delikatnie posolić i posypać świeżym
pieprzem.
Oliwki ozdobić małymi kleksikami
majonezu.
Kapary odcedzić z zalewy, przepłukać i drobniutko posiekać.Połączyć z
majonezem. Półmisek z
jajkami udekorować
sosem majonezowo-
kaparowym i
szczypiorkiem.