Wycieczka za miasto.... kosz z prowiantem zapakowany, a w nim równieżpyszne muffinki z jagodami.To chyba najlepszy szy pomysł na słodką przekaskę w plenerze.Składniki /14-16 szt/2,5 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru trzcinowego2 jajka3/4 szklanki mleka1/2 szklanki oleju roślinnego2 łyżeczki proszku do pieczenia1 op cukru waniliowegoszczypta solimasło do foremki1 szklanka owoców/jagody,borówki/kruszonka:1 pełna łyżka masła60 g zmielonych migdałów1 łyżka mąki2 łyżeczki cukruWykonanie:-Piekarnik nastawić na temperaturę 190 st.C.-Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami.-Do miski przesypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia , cukier i cukier waniliowy.-Jajka lekko roztrzepać i połączyć z mlekiem i olejem.-Do produktów sypkich wlać płynną mieszankę .-Wymieszać do połączenia się składników.-Pod koniec dodać owoce ,lekko wymieszać.-Ciasto przełozyć do foremek na 3/4 wysokości.-Skłdniki na kruszonkę rozetrzeć palcami i posypać wierzch babeczek.-Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 180 st.C.