ßßß Cookit - przepis na Poświąteczne śniadanie

Poświąteczne śniadanie

nazwa

Wykonanie

....ale ciasto nadal świąteczne...
Choć słodkości w tym roku nie brakowało na moim wielkanocnym stole ,
z przyjemnością zasiadłam do dzisiejszego śniadania ,by z jeszcze wiekszą przyjemnością rozkroić
to pyszne drożdżowe ciasto,które dostałam w "prezencie".
Włoska "colomba"/ gołębica/ ,która tradycyjnie króluje na świątecznych stołach to drożdżowe ciasto o migdałowym aromacie, z dodatkiem skórki pomarańczowej i migdałów /są również inne smaki/.
Dziś bez przepisu. Ciasto oryginalne, pieczone we włoskiej cukierni, tradycyjną metodą, z naturalnych składników.....nic dodać!
Może tylko tylko, że przepis skrzętnie zanotowałam......może w przyszłym roku podejmę wezwanie, póki co zabieram się za to cudo /chyba wystarczy mi na cały tydzień!/.
Źródło:http://znotatnikakrychy.blogspot.com/2013/04/poswiateczne-sniadanie.html