ßßß Cookit - przepis na Bułeczki z karmelem i orzechami wg. Marthy Stewart

Bułeczki z karmelem i orzechami wg. Marthy Stewart

nazwa

Wykonanie

Kolejny przepis na wykorzystanie ciasta drożdżowego Marthy bułeczki są mega słodkie, ale wystarczy zmniejszyć ilość cukru w nadzieniu, albo wcale go nie dawać.
Składniki :
ciasto drożdżowe http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/04/ciasto-drozdzowe-wg-marthy-stewart.html
3/4 kostki masła o temperaturze pokojowej
1 szklanka jasnego brązowego cukru
3/4 szklanki brązowego cukru
1 i 1/2 szklanki orzechów jakie lubicie lekko podpra ż one
1/4 łyżeczki soli
3 łyżki lekkiego syropu kukurydzianego
Opis wykonania :
1. Blachę na duże muffinki obficie smarujemy masłem, w misce mieszamy masło z ciemnym brązowym cukrem, dodajemy sól i ucieramy przez 2 minuty, dodajemy syrop kukurydziany mieszamy dokładnie.
2. Orzechy siekamy na grube kawałki ( niewielka ilość zostawić w całości na wierzch babeczek).
3. Mieszankę cukru, masła i syropu rozłożyć w foremce po 2 łyżeczki następnie ułożyć na niej całe orzechy.
4. Ciasto rozwałkować na prostokąt, smarujemy masłem posypujemy jasnym brązowym cukrem i posypujemy orzechami. Dokładnie zawijamy. Dzielimy na 12 części układamy w formie na orzechach i lekko dociskamy pozostawiamy na ok. 60 minut, aż wyrośnie.
5. Pieczemy ok. 35 - 40 minut w 180 C. wyciągamy zaraz po upieczeniu w przeciwnym wypadku karmel przyklei się do blaszki.
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/04/bueczki-z-karmelem-i-orzechami-wg.html