ßßß Cookit - przepis na Biszkopty w kokosie przekładane nutellą i mascarpone / bez pieczenia

Biszkopty w kokosie przekładane nutellą i mascarpone / bez pieczenia

nazwa

Wykonanie

Biszkopciki, które można przygotować w ekspresowym tempie, niewielkim nakładem pracy,
nie wymagają pieczenia.
Do przygotowania ich potrzebujemy cieniutkie , suche biszkopty, krem czekoladowy , serek maskarpone i drobne wiórki kokosowe. Aby obtoczyć ciastka w kokosie , należy przełożone biszkoptry na moment zanurzyć w ciepłym mleku / u mnie kokosowe/ lub w kawie. Zbyt długie moczenie może całkowicie zepsuć efekt końcowy, a nasze biszkopciki będą miękkie i niesmaczne.
Składniki:
biszkopty suche / typu kocie języczki, pavessini itp.
krem czekoladowo-orzechowy typu Nutella
serek mascarpone
drobne wiórki kokosowe
ciepłe mleko kokosowe lub zwykłe
Wykonanie:
Jeden z biszkoptów posmarować cienką warstwą kremu czekoladowego.
Drugi biszkopcik posmarować serkiem mascarpone.
Oba biszkopty skleić ze sobą.
Czynność powtarzać do wyczerpania składników.
Sklejone biszkopty moczyć w mleku, tak by nie zdążyły go wchłonąć , a następnie obtoczyć w kokosie.
Gotowe biszkopciki ułożyć na półmisku,
przechowywać w chłodnym miejscu.
Źródło:http://znotatnikakrychy.blogspot.com/2014/09/biszkopty-w-kokosie-przekadane-nutella.html