Wykonanie
Biszkopciki, które można przygotować w ekspresowym tempie, niewielkim nakładem pracy,nie wymagają pieczenia.Do przygotowania ich potrzebujemy cieniutkie , suche
biszkopty,
krem czekoladowy ,
serek maskarpone i drobne
wiórki kokosowe. Aby obtoczyć
ciastka w kokosie , należy przełożone
biszkoptry na moment zanurzyć w ciepłym
mleku / u mnie kokosowe/ lub w
kawie. Zbyt długie moczenie może całkowicie zepsuć efekt końcowy, a nasze biszkopciki będą miękkie i niesmaczne.
Składniki:
biszkopty suche / typu kocie języczki, pavessini itp.
krem czekoladowo-
orzechowy typu Nutella
serek mascarponedrobne
wiórki kokosoweciepłe
mleko kokosowe lub zwykłeWykonanie:Jeden z
biszkoptów posmarować cienką warstwą
kremu czekoladowego.Drugi biszkopcik posmarować
serkiem mascarpone.Oba
biszkopty skleić ze sobą.Czynność powtarzać do wyczerpania składników.Sklejone
biszkopty moczyć w
mleku, tak by nie zdążyły go wchłonąć , a następnie obtoczyć w kokosie.Gotowe biszkopciki ułożyć na półmisku,przechowywać w chłodnym miejscu.