Wykonanie
Jabłka zapiekane w cieście francuskim, posypane obficie
waniliowym cukrem pudrem......... pachnące
cynamonem i karmelem.........pycha!Proste i smaczne .
Składniki /8 szt/1 płat
ciasta francuskiego4
jabłka /do zapiekania8-10 łyżeczek karmelu
cynamon /do smaku
cukier puder waniliowy do dekoracjiWykonanie:
Jabłka obrać, przekroić na połowę, usunąć gniazdka nasienne.Schłodzone
ciasto francuskie pokroić na kwadraty /np.8cm, rozmiar dopasować do wielkości
jabłka.Na środku każdego kwadratu ułożyć połówkę
jabłka /spód odrobinę odkroić/.
Jabłka posypać
cynamonem i polać karmelem.Rogi ciasta połączyć górą i skleić tworząc pakiecik.
Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 190st.C i piec ok.15-20 minut.Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.
......... .....no to zajadamy...........