ßßß Cookit - przepis na Francuskie koperty z jabłkiem w karmelu

Francuskie koperty z jabłkiem w karmelu

nazwa

Wykonanie

Jabłka zapiekane w cieście francuskim, posypane obficie waniliowym cukrem pudrem......... pachnące cynamonem i karmelem.........pycha!
Proste i smaczne .
Składniki /8 szt/
1 płat ciasta francuskiego
4 jabłka /do zapiekania
8-10 łyżeczek karmelu
cynamon /do smaku
cukier puder waniliowy do dekoracji
Wykonanie:
Jabłka obrać, przekroić na połowę, usunąć gniazdka nasienne.
Schłodzone ciasto francuskie pokroić na kwadraty /np.8cm, rozmiar dopasować do wielkości jabłka.
Na środku każdego kwadratu ułożyć połówkę jabłka /spód odrobinę odkroić/.
Jabłka posypać cynamonem i polać karmelem.
Rogi ciasta połączyć górą i skleić tworząc pakiecik.
Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 190st.C i piec ok.15-20 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
......... .....no to zajadamy...........
Źródło:http://znotatnikakrychy.blogspot.com/2014/08/francuskie-koperty-z-jabkiem-w-karmelu.html