Wykonanie
Jest to prosty, lekki i przepyszny deser, który składa się tylko z 3 składników .Rzadko zdarza się, żebym nie miała w zamrażalniku
ciasta francuskiego,do tego
jabłka,których u nas nie brakuję i
cukier puder.Przepisem zainspirowałam się ze strony Przepisy Aleksandry .Składniki:
ciasto francuskie,2 duże
jabłka,
cukier puder,
Ciasto francuskie podziel na paski (ok. 3cm),
jabłka pokrój w cieniutkie plasterki (użyłam mandoliny).Plasterki
jabłek przekrój na pół,układaj je warstwami na plasterku
ciasta francuskiego i
zwiń w rulon ,dobrze zlepiając końcówkę z
ciastemZwinięte różyczki,układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,można posmarować je
jajkiem,żeby błyszczały,ale nie jest to konieczne.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C,aż lekko się zrumienią.
Gotowe różyczki posyp
cukrem pudrem i (
cynamonem - jak lubisz).
Smacznego!