Wykonanie
Pyszne
czekoladowo-
kokosowe kuleczki na każdą okazję.Niewiele składników, niewiele trudu , a pyszności co nie miara............trudno sie od nich oderwać. Dowolne dodatki, smak , wielkość i pewność , że zawsze sie udadzą......Składniki:125 g
herbatników o smaku
kakaowym4 łyżki
mąki kokosowej3 łyżki
kremu czekoladowego /nutella/50 g
czekolady gorzkiej150 ml słodkiej
śmietankioraz:
kakao,krokant
orzechowy, posypka cukrowa lub
wórki kokosoweWykonanie:-
Biszkopty pokruszyć-
Śmietankę podgrzać/nie gotować/ ,dodać kawałeczki
czekolady. Starannie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się
czekolady.-Do miseczki przesypać pokruszone
herbatniki, nutellę, masę
czekoladowo-
śmietankową i
kokos.-Połączyć ze sobą wszystkie składniki.-Masę wstawić na kilkanaście minut do lodówki.-Z delikatnie stężonej masy formować kulki wielkości
orzecha i obtaczać w
kakao, krokancie
orzechowym lub posypce cukrowej.
Trufelki mozna obtoczyć w wiórkach
kokosowych.-Gotowe
trufelki umieścić w pojemniczku i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.