Wykonanie
Praliny w posypce z liofilizowanych
owoców pierwszy raz zobaczyłam u Dorotuś . Uznałam że pomysł sam w sobie jest świetny :) Moja dzisiejsza propozycja jest właśnie częściowo o niego oparta, ale nie zrobiłam czystego pudru tylko posypkę
kokosowo-
owocową. W inny sposób zrobiłam tez praliny ;) Te są
czekoladową wersja wcześniejszych popsów ;) Całość bardzo, bardzo pyszna!!!!Polecam Wam baaardzo :)Składniki na praliny:500g ciasta
czekoladowego,
biszkoptowego lub mieszanego np z
orzechami2 łyżki gorzkiego
kakao150g
serka mascarpone70g roztopionej
gorzkiej czekolady2 łyżki
wódkiSkładniki na posypkę:2-3 łyżki wiórek
kokosowych2 łyżki
cukru pudru3 łyżki liofilizowanych
truskawek (wybrałam z
mieszanki owocowej płatków owsianych)kropla barwnika czerwonego (opcjonalnie)Wszystkie składniki posypki bardzo dokładnie zmiksować. Jeśli chcemy by kolor był intensywniejszy można dodać odrobinę barwnika.Ciasto zmiksować, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładko. Rękami formować kulki wielkości
orzecha włoskiego. Powinno nam wyjść ok. 30 szt pralin. Dokładni obtaczać je w posypce. Schłodzić. Smacznego :)